top of page

Welkom op de gezamenlijke website van kennels King Bassie’s en Jack Trouble Shooters.

 

Mijn naam is Anne-Marie Hoogendijk, eigenaar van kennel King Bassie’s.

Een leven zonder honden kan ik me niet voorstellen. Van mijn ouders kreeg ik als kind mijn eerste eigen hond Bas, drie jaar later volgde nummer twee King. Zij zijn de inspiratie geweest voor mijn kennelnaam King Bassie’s. Dit ter nagedachtenis aan de dierbare Bas en King, die mij zoveel hebben geleerd, liefde gaven en vele vrienden brachten in binnen- en buitenland.

In 1993 deed de eerste Jack Russell zijn intrede: Baron Brutus van het Beijerseveld, een driekleur broken coat Jack. Deze geweldige hond luidde de start in van mijn kennel.  Met de verschillende kinderen van Brutus ben ik namelijk gaan fokken. Zo nu en dan heb ik honden geïmporteerd uit Australië, Zweden, Rusland, Polen, Finland en dichter bij huis België. Dat alles steeds gericht om gebruik te maken van de beste lijnen in het ras. Op deze manier lukte het mij een leuke mensgerichte Jack te fokken, geschikt om in verschillende disciplines van de hondensport ingezet te kunnen worden en die het ook als therapiehond erg goed doet.

Op kleine schaal fok ik nestjes voor serieuze gegadigden. De pups groeien op in de huiskamer, tussen volwassen honden en katten. Zo worden ze goed gesocialiseerd en leren ze van hun moeder, oma’s, nichten en neven de hondentaal die uitermate belangrijk is voor hun basis. De eerste opvoeding tot een stabiele hond krijgen ze op deze manier van roedelgenoten. Als mens kunnen wij ze dit nooit op vergelijkbare wijze leren.

Verder geef ik al meer dan dertig jaar diverse hondentrainingen en houd ik me bezig met acupressuur en hondenmassage.

In 2015 is een samenwerkingsverband tot stand gekomen met een goede vriendin Astrid Bakker van kennel Jack Trouble Shooters. Wij fokken in nauw overleg zo nu en dan een nestje pups bij Astrid of bij mij thuis, altijd in huiselijke sfeer, nooit in kennels.

 

 

Mijn naam is Astrid Bakker, eigenaar van kennel Jack Trouble Shooter’s

 

Al meer dan dertig jaar hebben wij in ons gezin honden. De eerste Jack Russell in huis was niet afkomstig van een erkende fokker. Een leuk hondje om te zien, maar qua karakter was er toch wel het een en ander mis met hem. Na heel veel inzet en ook best wat verdriet werd onze Sam echt een maatje. Helaas mocht hij niet zo oud worden. Het Jack Russell virus is wel met hem ontstaan. Om een betere start te maken met onze volgende Jack Russell zochten wij een erkende fokker en kwamen terecht bij Anne-Marie Hoogendijk . Al tijdens het eerste bezoek aan haar werd duidelijk dat haar Jack Russells gezellig met en door elkaar heen leven en erg vrolijk, lief en aanhankelijk zijn. We waren zo blij dat we bij haar een pup konden aanschaffen. Kees werd onze eerste King Bassie’s.

In de jaren die volgden ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de Jack Russell. Anne- Marie heeft me op een intensieve manier wegwijs gemaakt in het fokken. De rasstandaard, het karakter, de opvoeding, gezondheidsuitslagen van de ouderdieren, kortom alles wat nodig is om een zo gezond mogelijke pup op de wereld te helpen zetten. Het intensieve samenzijn tussen haar en mij zorgde voor een heel goede vriendschap. Deze heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de trotse eigenaar geworden ben van kennel Jack Trouble Shooter’s. De naam is afgeleid van een bijzondere hond van Anne-Marie. Ik ben heel gelukkig dat twee kinderen van hem bij ons in huis wonen.

Deze gezamenlijke website is tot stand gekomen omdat de planning van Kennel King Bassie’s en Jack Trouble Shooter’s altijd in nauw overleg gaat. Mocht u voor een pup in aanmerking willen komen dan zal het eerste contact altijd met Anne-Marie verlopen. Uiteraard groeien onze pups ook in huis op tussen volwassen Jack Russells, grote honden en een kat. Wij zullen alles in het werk stellen om u een gezonde, sociale en vooral leuke pup te kunnen overhandigen.

bottom of page